Clydesdale

Clydesdale

I Sverige finns det idag ett 50 tal registrerade Clydesdale. Inom Norden har man under senaste år fått upp ögonen för denna magnifika ras! Rasen är helt unik!

Alla våra hästar är extremt snälla och lugna i all hantering. Det krävs mycket för att jaga upp våra vuxna hästar! Clydesdale är en mycket god familjehäst. Den är alltid arbetsvillig och gör sitt bästa. Den blir inte het eller spattig om man inte hinner rida alla dagar, utan tar det med ro och njuter när den väl blir riden!

Clydesdale är en mycket lättlärd och samarbetsvillig häst! Det är roligt att arbeta tillsammans och de har en enorm framåtbjudning vid ridning! Vi använder våra hästar enbart vid ridning och har de senaste åren erbjudit turridningar för såväl nybörjare som mycket erfarna ryttare!

Våra hästar har ett mycket bra lynne och har anpassat sig mycket bra till deras arbete!

Clydesdale-rasen har sitt ursprung i Lanarkshire – området Clydedale i Skottland. Rasen grundades mellan 1715 och 1720, när den sjätte hertig av Hamilton importerade Flamländska hästar för att förbättra och öka storleken på de inhemska draghästarna. Rasen avlades för detta område och har senare blivit en tung dragare för stadsbruk.

Enligt Clydesdale Horse Society som grundades år 1883 är Clydesdale en "praktfull häst med en pompös, kraftfull hållning och en hög rörelseaktion som ger den en enastående elegans bland draghästar".

Rasen är den mest framgångsrika av de tunga kallbloden och finns idag i Tyskland, Ryssland, Japan, Sydafrika, Canada, USA, Nya Zeeland och Australien.


Följ, Dela och Gilla oss på sociala medier

Adress

Har du frågor eller funderingar är du alltid hjärtligt välkommen att höra av dig via e-mail:
stallidun@live.se
eller per telefon: 073-985 38 63

Vägbeskrivning

Vår gård är belägen i en liten by som heter Övre Söderby, mellan Stockholm och Nynäshamn. Vi har ca 5 mil till Stockholm, 3 mil till Nynäshamn och Södertälje. Ni är alltid välkomna att komma och titta på våra hästar.