Akupunktur häst

Kinesisk akupunktur är en urgamla medicinsk metod för att behandla dagens hälsoproblem. Akupunktur betyder nålbehandling Inom traditionell kinesisk medicin kallas hästens livskraft för qi. Vid sjukdom beskrivs flödet av livskraften qi som störd. Med akupunktur kan jämvikten och ett lagom flöde av qi uppnås vilket återställer hälsan eller lindrar sjukdom. Varje häst har en unik sjukdomshistoria, därför strävar jag efter att behandla de bakomliggande orsakerna till sjukdom/symtomen i stället för att enbart ta itu med symptomen som hästen påvisar.

Utbildningen i traditionell kinesisk akupunktur på häst är en helhets utbildning på tre terminer. Jag har även en gedigen sjuksköterska utbildning samt barnmorske utbildning. Jag har inom mitt yrke använt mig av akupunktur i 15år. Nu kommer jag att arbeta mer med hästar för att kunna erbjuda dem denna behandlingsform.

Behandlingen går till så här
Tillsammans diskuterar vi hästens sjukdom/symtom/levnadsförhållanden för att få en helhetsbild att ha som utgångspunkt för raditionell kinesisk akupunktur. Behandlingen planläggs utifrån en strävan till återskapande av jämvikt i kroppens flöden bl a hormon- och blodflödet. Tunna nålar sätts sedan i individuellt utvalda områden. Detta för att dämpa ett överskott eller stärka en svaghet i hästens kropp. Under behandlingen är det bra att du talar lugnt till hästen och i vissa fall används akupressur på utvalda punkter pga hästens ovilja till nålar. Många hästar blir lugna under behandlingen. Antal behandlingar varierar beroende på sjukdom/symtom.

Ni som ägare behöver inte TRO på att det skall fungera, det kommer hästen att visa er!


Följ, Dela och Gilla oss på sociala medier

Adress

Har du frågor eller funderingar är du alltid hjärtligt välkommen att höra av dig via e-mail:
stallidun@live.se
eller per telefon: 073-985 38 63

Vägbeskrivning

Vår gård är belägen i en liten by som heter Övre Söderby, mellan Stockholm och Nynäshamn. Vi har ca 5 mil till Stockholm, 3 mil till Nynäshamn och Södertälje. Ni är alltid välkomna att komma och titta på våra hästar.